Nepečené pudingové rezy

Potrebujeme: 
250g maslových sušienok BeBe
7 banánov
1 mandarinkový kompót
1l mlieka
2 čokoládové pudingy
2 vanilkové pudingy
250g jemného tvarohu
8 lyžíc kryštálového cukru
2 lyžice práškového cukru
2 balíčky vanilkového cukru
500ml smotany na šľahanie
250ml kyslej smotany
balíček guľatých piškót
škorica/granko na posypanie

Postup:

Čokoládový puding:
Pol litra mlieka si rozdelíme na dve časti. Prvú vylejeme do hrnca a pridáme do nej 4 lyžice kryštálového cukru a privedieme do varu. V zvyšnom mlieku si rozmiešame 2 čokoládové pudingy, ktoré potom za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka a miešame až do zhustnutia.
Vanilkový puding:

Pol litra mlieka si rozdelíme na dve časti. Prvú vylejeme do hrnca a pridáme do nej 4 lyžice kryštálového cukru, 2 vanilkové cukry a privedieme do varu. V zvyšnom mlieku si rozmiešame 2 vanilkové pudingy, ktoré potom za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka a miešame až do zhustnutia. Do vychladnutého pudingu primiešame tvaroh.
Šľahačka:
Šľhačku vyšľaháme do tuha s dvoma lyžičkami práškového cukru. Potom pridáme kyslú smotanu a premixujeme.

Vrstvenie:
Na menší plech poukladáme BeBe keksy. Banány prekrojíme po dĺžke na polovice a uložíme na keksy. Potom zalejeme mierne ochladnutým čokoládovým pudingom. Na puding poukladáme ďalšiu vrstvu keksov. Pokvapkáme ich šťavou z mandariniek, ktoré potom na ne poukladáme. Nasleduje vanilková vrstva. Na ňu poukladáme piškóty, ktoré pokvapkáme zvyšnou šťavou z mandariniek. Pokryjeme ich šľahačkou, ktorú posypeme škoricou (alebo grankom podľa chuti). Koláč necháme odpočívať v chladničke minimálne 6 hodín, najlepšie celú noc.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára