Potrebujeme:
150g práškového cukru
300g polohrubej múky
6 vajec
1 balíček vanilkového cukru
1 balíček kypriaceho prášku
1 dcl oleja
1 dcl vody
cca kilo čerešní
Postup:
Čerešne umyjeme a vykôstkujeme. Oddelíme žĺtka od bielok. Žĺtka dáme do väčšej misky a šľaháme na najvyššom stupni s preosiatym práškovým cukrom a kryštálovým cukrom do penista. Postupne prilievame olej a vodu. Potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a znova premixujeme.
V druhej miske vyšľaháme z bielok so štipkou soli tuhý sneh. Pridáme ho k žĺtkovej zmesi a jemne premiešame varechou (nemixujeme, aby nám cesto nestratilo objem).
Plech vymastíme a vylejeme naň cesto. Čerešne obalíme v múke alebo cukre a poukadáme na vrch cesta.
Pečieme 30 minút pri 160°C.
Ešte horúce posypeme cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára