Cestoviny so zeleninovou omáčkou

Potrebujeme: 
500g cestovín
1 malý baklažán
3 paradajky
cca 10 čiernych olív
cca 10 menších šampiňónov
cca 5 menších hlavičiek brokolice
250g paradajkového pretlaku (100% paradajky)
1 hrsť posekaných kešu orechov
2 hrste baby špenátu
1 strúšik cesnaku
zmes korenia na grilovanú zeleninu
olej
soľ
strúhaný parmezán na posypanie

Postup:
Baklažán nakrájame na kolieska, posolíme a necháme 20 minút odstáť kým pustí šťavu, potom ho umyjeme a necháme uschnúť.
V menšom hrnci si necháme zovrieť vodu. Na chvíľku do nej vložíme paradajky aby sa ľahšie šúpali. Keď vyberieme paradajky vložíme do hrnca brokolicu a cca 5 minút varíme. 
Šampiňóny ošúpeme, nakrájame na plátky, okoreníme a restujeme na panvici 5-10 minút. Keď sú hotové, odložíme ich bokom do misky.
Baklažán, ošúpané paradajky, cesnak a brokolicu nakrájame na menšie kúsky a s trochou oleja, za občasného miešania restujeme na panvici cca 10 minút.
Do hrnca dáme paradajkový pretlak a špenátové listy. Varíme cca 5 minút. 
Dáme si zovrieť vodu na cestoviny a varíme ich podľa návodu na obale.
K zelenine na panvici pridáme olivy, oriešky, huby a zalejeme to paradajkovým pretlakom so špenátom. Varíme ďalších 10 minút. Podľa toho aké to chceme mať husté prilejeme ďalší paradajkový pretlak. 
Cestoviny s omáčkou podávame posypané syrom a na vrch môžeme pridať pár lístkov špenátu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára