Citrónový cheesecake

Na cesto:
120g masla
2 balíky tmavých BeBe keksov
1 PL trstinového cukru

Na plnku:
500g jemného tvarohu
250g kyslej smotany 
180g trstinového cukru
3 PL polohrubej múky
 1 ČL vanilkového extraktu
 kôra z jedného citrónu
3 ČL citrónovej šťavy
2 PL citrónového topingu
3 vajcia
štipka soli

Želatína:
1 balíček žltého želé
Postup:
Najskôr vyberieme z chladničky ingrediencie na plnku a dáme si predhriať rúru na 160°C. Tortovú formu vymastíme a pomúčime. Keksy nadrobno rozdrvíme mixérom. Na panvici si rozpustíme maslo a pridáme keksy s cukrom. Miešame kým keksy nenasiaknu maslom. Zmes vysypeme do tortovej formy a rukami poriadne utlačíme na dne a vyformujeme vysoké okraje. Dáme piecť na 10 minút pri teplote 160°C.
Pripravíme si zmes cukru a múky. V ďalšej miske rozmixujeme tyčovým mixérom tvaroh. Postupne pridávame zmes cukru a múky, vanilkový extrakt, citrónovú kôru a citrónovú šťavu a ak máme tak aj citrónový toping (môžme ho nahradiť ďalšou citrónovou šťavou). Po jednom pridávame vajíčka a nakoniec aj smotanu. Mixujeme kým nebude zmes hladká a homogénna (+bude riedka).
Plnku vylejeme na upečený korpus a pečieme pri 200°C po dobu 10 minút. Potom znížime teplotu na 120°C a dopekáme ďalších 25 minút. Po upečení necháme chladnúť v zavretej a vypnutej rúre cca 2 hodiny. 
Želatínu pripravíme podľa návodu na obale, prelejeme ňou cheesecake a necháme vychladnúť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára