Orieškovo-ďatlové guľôčky #fit

Potrebujeme: 
200g datle
250g kešu
2 PL mleté vlašské orechy 
1 PL fruktózy (alebo agáve)
2 PL domácej granoly (recept TU)
1 PL strúhaný kokos
kakao a strúhaný kokos na obalenie


Postup:
Datle zalejeme vriacou vodou a necháme aspoň hodinu odmočiť aby zmäkli. Kešu oriešky tiež necháme odmočiť. 
Zlejeme vodu z ďatlí a kešu. Najskôr mixujeme datle, kým sa nevytvorí hustá lepkavá hmota. Odložíme si ju do misky. Ako ďalšie mixujeme kešu. 
Do veľkej misy dáme granolu, vlašské orechy, fruktózu a strúhaný kokos. Po lyžiciach pridávame datlovú a kešu hmotu a vždy poriadne premixujeme tyčovým mixérom, kým sa z ingrediencií nestane homogénna hmota. Vytvarujeme si guľôčky cca vo veľkosti vlašského orecha (naše na fotkách boli menšie) a obaľujeme ich do kakaa alebo kokosu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára