Tvarohový cheesecake s jahodami

Potrebujeme:

Na cesto:
120g masla
 200g svetlých celozrnných BeBe keksov
1 PL kryštálového cukru

Na plnku:
500g jemného tvarohu
200g kyslej smotany 
180g kryštálového cukru
2 PL polohrubej múky
 1 ČL vanilkového extraktu
1 ČL citrónovej kôry
1 ČL citrónovej šťavy
2 vajcia + 1 žĺtok
štipka soli

Želatína:
1 jahodový kompót alebo čerstvé jahody
1 balíček červenej želatíny



Postup:

Najskôr vyberieme z chladničky ingrediencie na plnku a dáme si predhriať rúru na 160°C. Tortovú formu vymastíme a pomúčime. Keksy nadrobno rozdrvíme mixérom. Na panvici si rozpustíme maslo a pridáme keksy s cukrom. Miešame kým keksy nenasiaknu maslom. Zmes vysypeme do tortovej formy a rukami poriadne utlačíme na dne a vyformujeme okraje cca do polovice formy. Dáme piecť na 10 minút pri teplote 160°C.

Pripravíme si zmes cukru a múky. V ďalšej miske rozmixujeme na nízkom stupni tvaroh. Postupne pridávame zmes cukru a múky, vanilkový extrakt, citrónovú kôru a citrónovú šťavu. Po jednom pridávame vajíčka a nakoniec aj smotanu. Mixujeme kým nebude zmes hladká a homogénna.


Plnku vylejeme na upečený korpus a pečieme pri 200°C po dobu 10 minút. Potom znížime teplotu na 120°C a dopekáme ďalších 25 minút. Po upečení necháme chladnúť v zavretej a vypnutej rúre cca 2 hodiny. 


Šťavu z kompótu si zlejeme do hrnca. Jahody prekrojíme na polovice a rovnomerne rozložíme na vychladnutú tortu. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale, prelejeme ňou jahody a necháme vychladnúť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára