1 marhuľový kompót
2 jablká
3 vajcia
250g hrudkového tvarohu
250g hrudkového tvarohu
500ml mlieka
1 vanilkový cukor
2 PL práškového cukru
1 škoricový cukor
maslo
maslo
Postup:
Rožky nakrájame na kolieska. Zapekaciu misu vyložíme tenkými plátkami masla.
V miske vymiešame mlieko, cukor, vanilkový cukor a 3 žĺtka. Do tejto zmesi namáčame rožky a poukladáme ich tak aby zakryli celé dno zapekacej misy.
Na ne dáme vrstvu marhuľového kompótu, potom nastrúhané jablká, ktoré posypeme škoricovým cukrom.
Všetko prekryjeme tvarohom a nakoniec poukladáme ďalšiu vrstvu namočených rožkov a prelejeme ich zvyškom mliečnej zmesi. Z bielkov si vyšľaháme pevný sneh.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára