Žemlovka s tvarohom, jablkami a marhuľami

 Potrebujeme:
6 rožkov
1 marhuľový kompót
 2 jablká
3 vajcia
 250g hrudkového tvarohu
 500ml mlieka
1 vanilkový cukor
2 PL práškového cukru
1 škoricový cukor
maslo

Postup:
Rožky nakrájame na kolieska. Zapekaciu misu vyložíme tenkými plátkami masla. 
V miske vymiešame mlieko, cukor, vanilkový cukor a 3 žĺtka. Do tejto zmesi namáčame rožky a poukladáme ich tak aby zakryli celé dno zapekacej misy. 
Na ne dáme vrstvu marhuľového kompótu, potom nastrúhané jablká, ktoré posypeme škoricovým cukrom.
Všetko prekryjeme tvarohom a nakoniec poukladáme ďalšiu vrstvu namočených rožkov a prelejeme ich zvyškom mliečnej zmesi. Z bielkov si vyšľaháme pevný sneh. 
Žemľovku prikryjeme alobalom a dáme piecť pri teplote 180°C na 45 minút. Potom dáme preč alobal, potrieme ju snehom a dáme cca na 15 minút zapiecť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára