Cesto:
5 vajec
5 PL kryštálového cukru
3 PL kakaa
5 PL polohrubá múka
1 lyžička prášku do pečiva
Krém:
700ml mlieko
6 PL práškového cukru
2 balíčky vanilkového pudingu
250g maslo
Poleva:
100g horkej čokolády
50ml smotany na šľahanie
Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny a postupne pridávame kakao, múku a
prášok do pečiva. Vylejeme do plechu o rozmere okolo 30x30cm vyloženým papierom
na pečenie. Pečieme 20 minút pri teplote 180°C.
Do mlieka pridáme cukor, puding a uvaríme si hustý krém, ktorý necháme
vychladnúť. Maslo si vyšľaháme do penista a postupne k nemu pridávame puding až
vytvoríme hladký krém.
Upečené cesto prekrojíme na dve polovice. Jednu použijeme ako základňu na
ktorú nanesieme krém. Druhou časťou cesta ho zakryjeme. Necháme cez noc stuhnúť
v chladničke.
Podávame zaliate čokoládovým krémom, ktorý si vyrobíme tak že čokoládu
necháme rozpustiť v hrnci, zalejeme smotanou a za stáleho miešania povaríme až
kým nemáme hladký hustý čokoládový krém.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára