Talianska pizza

1kg hladká múka
600 - 650g voda
50g olivový olej
10g droždie
1 ČL cukor
18g soľ

Droždie namrvíme na malé kúsky, pridáme cukor a miešame. Zmes pridáme do múky a pridáme 200g vody. Pridáme olej a postupne zvyšok vody. Po 2-3 minútach miešania pridáme soľ a miešame ďalšie 2-3 minúty. 15 minút necháme kysnúť zakryté mokrou utierkou. Cesto opäť premiešame, zakryjeme a necháme kysnúť ďalších 15 minút. Miešame, zakryjeme fóliou a necháme kysnúť asi hodinu. Cesto rozprestrieme koľko ide, necháme 15 minút odstáť a potom roztiahneme úplne po okraje.
Pečieme na 200 stupňoch 20-25 minút.

Na tenšiu pizzu robíme z polovičnej porcie cesta 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára